Regia:
Razvan Marculescu, Cristian Mungiu, Constantin
Popescu Jr., Ioana Uricaru, Hanno Höfer
Cu:
Radu Iacoban, Diana Cavallioti
Durata:
68 minute
Nota:
IMDB: 7.8
Rezumat:
România, anii 80: la primaria din sat suna telefonul: un politruc de la centru porneste sa inspecteze traseul vizitei de lucru care urmeaza sa aiba loc în ziua urmatoare si insista ca ordinele sa-i fie respectate întocmai.

În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarasul Ceausescu îsi scoate palaria în fata domnului Jiscard D’Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.

Curentul electric nu ajunge la Adincatele dar activistul sosit de la Bucuresti insista ca e o datorie de Partid sa-l aduca la scoala si pe ultimul cioban din vârful muntelui caci învatatura te fereste de pericole de care nici n-ai aflat.

Cu doua saptamâni înainte de Craciun, plutonierul de militie Sandu primeste de la cumnatul sau un porc viu si se întreaba cum sa-l taie în toiul noptii fara sa prinda de veste colocatarii din bloc iar fiul lui, Danut vine cu o propunere: ce-ar fi daca l-ar gaza?

La usa Crinei suna Bughi si cere o sticla goala: e tânar, aratos, da video la bairamuri si, de la filmele cu Bonnie si Clyde, Crina începe sa viseze.

Nevasta lui Grigore tine post, iar el, sofer la Avicola, trage de fiecare data la hanul lui Ildiko fara sa-i treaca prin gând ce avere poarta cu el.